Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

Du er her: Forside > For fagfolk

Møder du æresrelaterede konflikter i dit arbejde?

Arbejder du med etniske minoritetsunge, der er udsat for pres, kontrol eller tvang fra familien? Etnisk Ung tilbyder professionel sparring og konsulentbistand i enkelte sager. Og vi har masser af viden på området, som vi gerne vil dele med dig og dine kolleger. Vores hotline til fagpersoner har åben alle hverdage fra kl. 9 til 15 på 70 27 76 86. 

 

Sparring og oplæg

Har du som fagperson brug for sparring eller konsulentbistand i en konkret sag med en ung? Etnisk Ung rådgiver fagfolk om æresrelaterede konflikter. 

Læs om vores faglige tilbud

Tilbud til de unge

Etnisk Ung tilbyder også professionel rådgivning og støtte til unge, der dagligt kan ringe på 70 27 76 66 døgnet rundt eller skrive til vores anonyme brevkasse. 

Læs om vores tilbud til unge

Materiale og film

Her kan du bestille foldere, hente rapporter og se film om æresrelaterede problemstillinger. Du kan også finde henvisninger til andre relevante organisationer. 

Bestil materiale

 

FGM

Omskæring af piger og kvinder (også kaldet FGM - Female Genital Mutilation) kan have voldsomme fysiske og psykiske konsekvenser.

Læs mere om FGM

Mødom

Hvorfor fylder mødomsproblematikken en del hos unge piger med etnisk minoritetsbaggrund? 

Læs mere om mødommen

Genopdragelsesrejser

Vi har et særligt tilbud til unge, der frygter at blive sendt på genopdragelsesrejse eller er vendt hjem fra en. 

Læs om genopdragelsesrejser

 

Forældrerådgivning

Vi yder rådgivning til forældre, som oplever udfordringer i forældrerollen mellem to kulturer eller andre familiemæssige problemer. 

Læs om rådgivning til forældre

Konfliktmægling

Konfliktmægling kan være med til at skabe dialog mellem unge og deres forældre i konflikter, der er æresrelaterede.  

Læs om konfliktmægling

Æresrelaterede temaer

Bliv klogere på social kontrol, tvangsægteskaber, dobbeltliv, religiøse vielser m.m. blandt etniske minorieteter.

Find mere viden her

 

Årlig konference

Hvert år afholder Etnisk Ung en stor konference 'Ære og Konflikt' med et relevant tema for fagfolk, der møder æresrelaterede problemstillinger i deres arbejde.

Læs om konferencerne

Værktøjskasse til fagfolk

Her kan du hente inspiration til, hvordan du snakker med unge om det æresrelaterede. Den Gode Samtale indeholder også fakta og gode råd om, hvor der er hjælp at hente.

Læs om Den Gode Samtale

Relevante organisationer

Hvem arbejder egentlig med vold og æresrelaterede konflikter i Danmark og Skandinavien? Vi har samlet nogle af de vigtigste kontakter her.  

Find links her