Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

 
 

Relevante organisationer

 
Vi har her samlet links til en række af de danske og udenlandske organisationer, der er relavante for arbejdet med vold og æresrelaterede konflikter.
 
Danmark

Links til danske organisationer

 

 

Sverige

 

Unizon (tidl. Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund, SKR)

En organisation, der samler mere end 120 af landets kvindekrisecentre.

www.unizon.se

 

Somaya

En organisation, der arbejder for at mindske vold mod kvinder med minoritetsbaggrund.

www.somaya.se

 

Migrationsverket

Migrationsverket er den myndighed, som behandler ansøgninger fra personer, der vil bosætte sig i Sverige, have svensk medborgerskab eller søger beskyttelse.

www.migrationsverket.se

 

ROKS

Den nationale organisation for kvindekrisecentre.

www.roks.se

 

 

Norge

 

Røde Kors

Røde Kors har en telefonservice, hvor man kan få information og vejledning om tvangsægteskab og æresrelateret vold. Unge, forældre og fagfolk kan ringe man-fre kl. 9-16.00 på  0047 815 55 201

www.rodekors.no/tvangsekteskap

 

SEIF – Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger

Frivillig og uafhængig organisation, der hjælper indvandrere og flygtninge i forhold til opholdstilladelse, økonomi, tvangsægteskab og æresretaret vold mm.

www.seif.no

 

 

Finland

 

Monika – Muliticulural Women’s Association

En parablyorganisation, der samler forskellige organisationer som hjælper kvinder med minoritetsbaggrund. Monika har en 24-timers hotline, der kan kontaktes på  00358 09 692 2304.

www.monikanaiset.fi

 

 

 

 

RED-Safehouse er et sikkert og skjult opholdssted for unge på flugt fra æresrelaterede konflikter omhandlende social kontrol, æresrelateret vold, tvangsægteskab eller trusler herom.

Vi har interviewet Anita Johnson, leder af RED-Safehouse, om behovet for flere specialiserede tilbud til unge i æresrelaterede konflikter.

 

Læs interviewet her