Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

 
 

Støtte til kvinder i religiøs vielse

 
Etnisk Ung og Connect tilbyder et gratis og landsdækkende tilbud om mentor- og støtteordning for kvinder, der fastholdes i religiøse vielser.

 

Unge, der vælger at blive religiøs viet, gør det af mange forskellige årsager. For nogen er det et indivduelt ønske, hvorimod andre bliver presset ind i det af deres familie eller netværk.

Uanset årsag kan det have store sociale konsekvenser at ville skilles, og en skilsmisse kan være svær at få - især for kvinder.

En religiøs vielse, der er indgået af en religiøs autoritet uden vielsesbemyndigelse, er ikke juridisk gyldig i Danmark. Men for mange er det netop den religiøse vielse, som har størst betydning.

I rådgivningen hos Etnisk Ung møder vi kvinder, der udsættes for pres fra ægtefællen, familie eller netværk om at blive i et ægteskab, selvom hun ikke ønsker det.

Derfor har Etnisk Ung og Connect i samarbejde med Udlændinge- og Integrationsministeriet oprettet en mentor- og støtteordning for kvinder og piger, der fastholdes i - eller er brudt ud af - en uønsket religiøs vielse.

 

Rådgivning
Etnisk Ung tilbyder rådgivningsforløb til kvinder, som af deres ægtefælle, familie og/eller netværk presses eller tvinges til at blive i et ægteskab indgået via en religiøs vielse.

Kvinder i en sådan situation kan få et gratis støtteforløb hos en af vores professionelle rådgivere. Her vil der også være mulighed for at få juridisk rådgivning om rettigheder og dansk lovgivning.

 

Mentorforløb
Etnisk Ung tilbyder også forløb til kvinder, der allerede er brudt ud af en religiøs vielse og har behov for støtte i hverdagen efter skilsmissen.

Kvinder i en sådan situation kan få en gratis mentor hos Connect gennem Ungdommens Røde Kors, som de kan mødes med én gang om ugen. Mentorerne er uddannet i de særlige problemstillinger, der kan knytte sig til religiøse vielser.


Kontakt os
Hvis du i dit arbejde møder kvinder, der står med disse problematikker og synes, at dette tilbud lyder relevant for dem, er du meget velkommen til at kontakte os. Etnisk Ungs forløb tilpasses den enkelte, så alle får den bedst mulige hjælp.

 

Fagpersoner kan ringe på 70 27 76 86 / 9-15 alle hverdage.
Unge kan ringe på 70 27 76 66 / alle dage døgnet rundt.