Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

Du er her: Forside > For unge

Alle unge har ret til et liv uden kontrol og pres

Er du ung og føler du, at andre bestemmer over dit liv? Begynder din familie at tale om ægteskab mod din vilje eller om genopdragelsesrejse? Eller lever du et hemmeligt dobbeltliv? Du kan ringe til vores hotline på
70 27 76 66 døgnet rundt og få talt om din situation. Du behøver ikke at oplyse dit navn, og vi fortæller ikke andre om din historie.

 

Rådgivning

Føler du dig presset, kontrolleret eller bange for at blive tvunget ind i et ægteskab af familie eller netværk? Du kan ringe til os anonymt på 70 27 76 66. Vi tilbyder også personlig rådgivning i hele landet.

Læs mere om rådgivningen

Anonym brevkasse

Skriv til en af vores rådgivere om din situation. Du får svar i løbet af 2-3 arbejdsdage, og dine beskeder bliver IKKE vist på vores hjemmeside. Vores rådgivere er professionelle og har tavshedspligt.

Skriv til brevkassen

Indlæg

En række skribenter og ildsjæle fortæller her om deres opvækst i Danmark som etnisk minoritet. Måske kan du bruge deres fortælling til at blive klogere på dit eget liv.

Læs indlæg
 

Typiske spørgsmål og svar

Vi offentliggør aldrig de henvendelser, vi får. Men her kan du alligevel læse eksempler på typiske spørgsmål fra unge og de svar, vi giver. Spørgsmålene er ikke en gengivelse af rigtige henvendelser. 

Læs typiske spørgsmål og svar

Mødom

Vil jeg bløde på min bryllupsnat? Som ung kvinde med etnisk minoritetsbaggrund kan du skrive til vores anonyme brevkasse og få svar på dine spørgsmål om mødommen. Vores rådgivere har tavshedspligt.

Læs om mødommen

Genopdragelsesrejse

Frygter du at blive sendt på et længere ufrivilligt ophold i udlandet? Kan du ikke komme hjem, eller er du kommet tilbage efter en genopdragelsesrejse? Vi tilbyder professionel rådgivning og støtte.  

Læs mere om vores tilbud

 

Religiøse vielser

Vi rådgiver unge, der har indgået et religiøst ægteskab mod deres vilje, og unge, der overvejer at blive religiøst viet.

Læs mere om religiøse vielser

Kend dine rettigheder

Alle har ret til selv at vælge, hvem de vil giftes med. Få styr på dansk lovgivning om vold, familiesammenføring og tvangsægteskab. 

Læs om dine rettigheder

FGM

Omskæring af piger og kvinder (også kaldet FGM - Female Genital Mutilation) kan have voldsomme fysiske og psykiske konsekvenser.

Læs mere om FGM

 

Etnisk Ung på Facebook

Vil du vide mere om vores arbejde? Så følg med på Facebook! Her deler vi hver uge inspirerende interviews og film om seje unge og nyheder og forskning om ærerelaterede konflikter.

lg Etnisk Ung

Du er ikke alene

Mange unge har identitetskriser, fordi de oplever splittelse mellem to kulturer. Læs om andres erfaringer og få gode råd om, hvordan du selv er med til at beslutte, hvordan dit liv skal forme sig.

Læs andres historier

Film og materiale

Se film om, hvordan det er at være ung og midtpunkt i en familiekonflikt, der handler om ære. Du kan også downloade vores folder om mødom eller vores sikkershedliste med gode råd, hvis du frygter en genopdragelsesrejse. 

Se film og bestil materialer