Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

 
 

Vejen frem er at gøre en forskel

Jeg blev utrolig glad, da jeg blev kontaktet af Etnisk Ung – jeg blev høfligt spurgt, om jeg havde lyst til at skrive et par ord til dette site. Hvorfor blev jeg glad?

Af Aamer Ahmad

Det vil jeg fortælle dig en lille historie om – en historie, der handler om mine to brødre og jeg. Som du måske ved, er mine to brødre og jeg blevet set, nævnt, hørt og skrevet om i landets medier de seneste par år – uanset hvilket samfundsgavnligt projekt det har drejet sig om, ville du høre et gennemgribende budskab fra os, nemlig; gør en forskel!

Da Etnisk Ung kontaktede mig, tænkte jeg; ”Det passer fint ind i mit verdensbillede – jeg synes, at Etnisk Ung har en vigtig funktion i samfundet og synes faktisk, at de er med til at gøre en forskel, derfor vil jeg gerne støtte Etnisk Ungs meget vigtige mission, nemlig at hjælpe unge etniske kvinder og mænd på vej frem i livet – det kan jeg stå inde for”.

Se, jeg kunne godt skrive en lang og dybdegående historiefortælling om, hvordan jeg synes, det er at være dansker med anden etnisk baggrund, og hvilke gode og negative sider jeg er stødt på under livets forskellige aldre og faser, man kommer igennem – det vil jeg ikke gøre.

Jeg vil hellere fokusere på, hvad jeg kan tilbyde lige netop dig, så du kommer frem i livet og ud af en eventuel uheldig situation, du måtte være i. Lad mig starte med konklusionen: ”Tro på dig selv og gør en forskel!”.

Som du allerede ved, er vores samfund skabt på en måde, hvor der er masser af instanser, der kan hjælpe dig, når du har brug for hjælp, disse instanser udfører en prisværdig samfundsmæssig opgave – men dén der kan hjælpe dig mest, er dig selv.

Tro på dig selv – intet er umuligt i livet. Tag en beslutning om, at du vil det bedre for dig selv. Når du gør det, så kommer det til at gå godt for dig. Det garanterer jeg dig. Nogle gange hjælper det også at engagere sig i samfundsgavnlige projekter, eller ”bare” dét at man hjælper et andet menneske med behov for hjælp – dét vil være med til at give dig en indre positiv energi, en energi der vil lyse så meget op i dig, at andre vil blive inspireret af netop dig – dig fordi, at de ser, at du gør en forskel, og fordi det hjælper dig selv frem i livet. Jeg tror på dig.

www.abros.dk