Væk fra denne side
 
Føler du dig presset, truet eller kontrolleret af din familie? Står du med problemer, der har med din families ære at gøre? Etnisk Ung tilbyder professionel, anonym rådgivning.

 
 

Dine rettigheder

Alle unge har ret til selv at vælge, hvem de vil giftes med. Alle unge har ret til et liv uden kontrol og pres. Er du i tvivl om dine rettigheder?
 
Tvangsægteskab og vold

Ifølge international og dansk lov er det forbudt at tvinge eller presse nogen ind i et ægteskab. Dette gælder for både mænd og kvinder.

Vold er altid forbudt ved lov, også selvom dine forældre, din mand eller din kæreste slår dig og mener, at de har ret til det, eller siger at det er din skyld, de slår dig.


Familiesammenføring

Hvis du gifter dig med en person, som bor og er statsborger i udlandet, kan vedkommende kun blive familiesammenført med dig, hvis en række krav er opfyldt. Familiesammenføring kan ske ved dansk lov eller ved EU lov.

En EU-statsborger behøver ikke at blive familiesammenført, men har juridisk ret til at bo i Danmark.

Udlændingestyrelsen afgør, om nogen kan blive familiesammenført eller ej. Hvis du bliver tvunget til ægteskab med en person, der skal familiesammenføres til Danmark, kan du kontakte Udlændingestyrelsen og oplyse, at ægteskabet er ufrivilligt. Udlændingestyrelsen vil så give afslag på ansøgningen om familiesammenføringen.

For mere information kontakt Udlændingstyrelsen via hjemmesiden www.nyidanmark.dk eller på telefon 35 30 88 88.


Kend dine rettigheder

Har du brug for rådgivning, støtte eller information om dine rettigheder, kan du døgnet rundt spørge os til råds på vores anonyme hotline på 70 27 76 66.

Eller skriv til vores anonyme brevkasse.